Wat is Admin By Request?

Admin By Request is een systeembeheeroplossing die specifiek is ontworpen om het beheer van gebruikersrechten te vereenvoudigen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  1. Beheerdersrechten verwijderen: Met Admin By Request kunnen systeembeheerders permanente beheerdersrechten van gebruikers verwijderen. Dit helpt bij het minimaliseren van beveiligingsrisico’s, omdat gebruikers niet standaard met beheerdersrechten werken.
  2. Tijdelijke beheersessies: In plaats van permanente beheerdersrechten kunnen gebruikers tijdelijke, realtime beheersessies aanvragen wanneer ze specifieke taken moeten uitvoeren. Dit vermindert het risico van onnodig gebruik van beheerdersrechten.
  3. Tijdsgebonden toegang: Beheersessies kunnen worden ingesteld met een specifieke tijdsduur. Na afloop van de sessie worden de beheerdersrechten automatisch ingetrokken.
  4. Auditlogboeken: Admin By Request houdt bij wie welke beheerdersrechten heeft gebruikt en voor welke taken. Dit helpt bij het volgen van activiteiten en het handhaven van naleving.
  5. Integratie met Active Directory: De oplossing integreert met Active Directory en kan eenvoudig worden geïmplementeerd in een Windows-omgeving.

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot, om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Vragen?

Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *