Wat is een LAN Party?

Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers die in hun vrije tijd hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten, dat de computers met elkaar verbindt. Iedere bezoeker van de LAN-party neemt zijn eigen computer met monitor of een laptop en andere toebehoren mee; ook een netwerkkabel om de computer op het netwerk aan te sluiten hoort bij de basisuitrusting. LAN-party’s duren vaak een weekend lang, maar ook kortere en langere bestaan. Ze zijn ontstaan in de jaren negentig, toen netwerkapparatuur betaalbaar werd voor consumenten.

De belangrijkste activiteit op een LAN-party is het spelen van computerspellen met twee of meer personen, dit is mogelijk door het netwerk dat de computers verbindt. Soms gebeurt dit in georganiseerde vorm, zoals een competitie waarbij prijzen te winnen zijn. Bij de grote LAN-party’s is de competitie het belangrijkst. Op LAN-party’s komen sommige bezoekers niet alleen om te ‘gamen’, maar ook om ideeën uit te wisselen over uiteraard de computer. Liefhebbers van Casemodden verzamelen zich ook vaak op LAN-party’s. Vooral bij outdoor LAN-party’s, zoals CampZone en Megabit, waarbij het computeren wordt gecombineerd met kamperen, is het sociale aspect vaak belangrijk en komen veel bezoekers meer voor de gezelligheid dan voor het spel.

Technisch gezien wordt een LAN-party veelal door vrijwilligers georganiseerd. Deze vrijwilligers zijn zelf ook liefhebbers van en deelnemers aan de LAN-party. Een aantal diensten en producten wordt soms door derden verzorgd, zoals beveiligingspersoneel, specifieke netwerkapparatuur en eventueel de huur van een geschikte locatie. Veel populaire LAN-party’s worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Er zijn twee gangbare manieren om een LAN-party op te zetten:

 1. Kleinere LAN-party’s: Hierbij worden een of meer switches opgesteld waar de computers met behulp van UTP-kabels op worden aangesloten. Als meerdere switches nodig zijn, worden ze door middel van glasvezel of UTP met elkaar verbonden, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren.
 2. Grotere LAN-party’s: Hier wordt een centraal punt in het netwerk gecreëerd door het plaatsen van een of meer krachtige ‘core’-switches (ook wel de backbone genoemd). Secundaire switches worden met glasvezel of UTP op deze core-switches aangesloten om zo één groot netwerk te creëren.

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot, om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Wij organiseren 4x per jaar, onder voorbehoud, in het eerste weekend van Februari, Mei, Augustus en November een LAN Party.
Voor meer informatie neem contact met ons op, inschrijven kan op helderselanparty.nl.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is het cloud productiviteits platform van Microsoft dat een breed scala aan tools en services biedt voor verschillende gebruikersbehoeften. We splitsen dit op in de volgende vier varianten:

Microsoft 365 Personal:

 • Dit abonnement is bedoeld voor individuele gebruikers.
 • Met dit pakket krijgt u toegang tot de nieuwste productiviteitsapps, zoals: Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneDrive.
 • U kunt deze apps installeren op uw pc, Mac, tablet en telefoon.
 • Bovendien krijgt u 1 TB aan cloud opslag in OneDrive, en regelmatige updates met exclusieve functies.
 • Meer informatie over Microsoft 365 Personal.

Microsoft 365 Family:

 • Dit abonnement is ideaal voor gezinnen en huishoudens.
 • Deze optie biedt dezelfde apps als Personal, maar met het voordeel dat u het kunt delen met maximaal zes gezinsleden.
 • U kunt gezinsagenda’s maken, notities delen via een gezinsnotitieblok op OneDrive en verbinding maken met uw gezin via Microsoft Teams.
 • Meer informatie over Microsoft 365 Family.

Microsoft 365 Business:

 • Dit abonnement is gericht op kleine en middelgrote bedrijven.
 • Dit pakket biedt een reeks hulpmiddelen om uw bedrijf te organiseren en te laten groeien.
 • Het omvat apps zoals: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en OneDrive.
 • U kunt ook beveiligingsfuncties en cloudservices gebruiken om uw bedrijf te beschermen en efficiënter te werken.
 • Meer informatie over Microsoft 365 Business.

Microsoft 365 Enterprise:

Kies het abonnement dat het beste bij uw behoeften past en profiteer van de krachtige tools die Microsoft 365 te bieden heeft!

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot , om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Neem contact met ons op voor meer informatie over Microsoft 365, het bestellen en/of implementeren van Microsoft 365 Business binnen uw organisatie of het bestellen en installeren van Microsoft 365 Personal of Family op uw computer of laptop.

Wat is Microsoft 365 Family?

Microsoft 365 Family biedt krachtige hulpmiddelen om u en het leven van uw gezin te organiseren.
Met het Microsoft 365 Family-abonnement kunt u gezinsagenda’s maken, notities delen met een gezinsnotitieblok op OneDrive en verbinding maken met uw gezin op Microsoft Teams. Daarnaast kunt u de nieuwste en altijd up-to-date versies van Office-software zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher installeren op al uw pc’s, Mac’s, Chromebooks, smartphones en tablets. Bovendien hebt u 1 TB aan cloudopslag in OneDrive, zodat u al uw bestanden online kunt opslaan.

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Neem contact met ons op voor meer informatie over Microsoft 365 Family of het bestellen en installeren van Microsoft 365 Family op uw computer of laptop.

Wat is Microsoft 365 Personal?

Microsoft 365 Personal is een licentie voor u als individuele gebruiker.
Met dit abonnement kunt u gebruik maken van de nieuwste en altijd up-to-date versies van Office-software zoals: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher installeren op al uw pc’s, Mac’s, Chromebooks, smartphones en tablets. Bovendien heeft u 1 TB aan cloudopslag in OneDrive tot uw beschikking. 
Het is een handige manier om productief te blijven en toegang te hebben tot essentiële tools voor uw werk of persoonlijke projecten.

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot, om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Neem contact met ons op voor meer informatie over Microsoft 365 Personal of het bestellen en installeren van dit pakket op uw computer of laptop.

SumUp factuur inboeken

Via onderstaande stappen kunt u een SumUp factuur inboeken in de Books app in MSPPortal.nl.

 1. Ga naar het Leveranciers (suppliers) overzicht.
 2. Zoek de leverancier SumUp Limited en klik op nieuwe inkoop (new purchase).
 3. Upload de inkoopfactuur, afbeelding 1.
 4. Voer het factuurnummer (reference) en de factuurdatum (date) in, kies de juiste kostenplaats (costcenter) en klik op opslaan (save), afbeelding 2.
 5. Voeg een nieuwe regel toe (add line), afbeelding 3.
 6. Vul het factuurbedrag in bij prijs (price), zet BTW (VAT) op 0%, kies de juiste grootboekrekening (ledger) en klik op opslaan (save), afbeelding 4.
 7. Sla de inkoopfactuur op via opslaan en vergrendelen (save and lock), afbeelding 5.
 8. Voeg een betaling toe met als methode (method) de grootboekrekening (ledger) waar de SumUp betalingen op binnenkomen, afbeelding 6.

Afbeeldingen

Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6

Vragen

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Wat is Microsoft 365 Business?

Microsoft 365 Business is een abonnementsservice waarmee u als organisatie in de cloud kunt werken. Het verbindt uw werknemers met de personen, informatie en inhoud die ze nodig hebben om hun beste werk te doen, vanaf elk apparaat. Laten we eens kijken naar de verschillende abonnementen en wat u ermee kunt:

Microsoft 365 Business Basic:

 • Dit abonnement is ideaal voor kleine bedrijven.
 • U krijgt toegang tot productiviteits-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, zowel op het web als op mobiele apparaten.
 • U kunt ook gebruikmaken van Microsoft Teams voor chat, bellen en videovergaderingen.
 • Daarnaast krijgt u 1 TB cloudopslag per werknemer in OneDrive en toegang tot extra apps zoals Microsoft Bookings en Planner.

Microsoft 365 Business Standard:

 • Dit abonnement omvat alles in Business Basic, plus desktopversies van Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
 • U kunt webinars organiseren, samenwerken met Microsoft Loop en videobewerkingstools gebruiken met Microsoft Clipchamp.

Microsoft 365 Business Premium:

 • Dit abonnement biedt geavanceerde functies voor identiteits- en toegangsbeheer, verbeterde beveiliging tegen cyberbedreigingen en apparaatbeveiliging op ondernemingsniveau.
 • U kunt ook gevoelige informatie ontdekken, classificeren en beveiligen met Azure Information Protection.
 • Daarnaast zijn er desktop-, web- en mobiele apps beschikbaar voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, OneDrive, SharePoint en Exchange.

Kies het abonnement dat het beste bij uw bedrijf past en profiteer van de krachtige tools die Microsoft 365 te bieden heeft!

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot om u te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn!

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het bestellen en/of implementeren van Microsoft 365 Business binnen uw organisatie.

Mollie factuur inboeken

Via onderstaande stappen kunt u een Mollie factuur inboeken in de Books app in MSPPortal.nl.

 1. Ga naar het Leveranciers (suppliers) overzicht.
 2. Zoek de leverancier Mollie B.V. en klik op nieuwe inkoop (new purchase).
 3. Upload de inkoopfactuur, afbeelding 1.
 4. Voer het factuurnummer (reference) en de factuurdatum (date) in, kies de juiste kostenplaats (costcenter) en klik op opslaan (save), afbeelding 2.
 5. Voeg een nieuwe regel toe (add line), afbeelding 3.
 6. Vul het factuurbedrag inclusief BTW in bij prijs (price), kies de juiste grootboekrekening (ledger) en klik op opslaan (save), afbeelding 4.
 7. Sla de inkoopfactuur op via opslaan en vergrendelen (save and lock), afbeelding 5.
 8. Voeg een betaling toe met als methode (method) de grootboekrekening (ledger) waar de Mollie betalingen op binnenkomen, afbeelding 6.

Afbeeldingen

Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6

Vragen

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Klacht indienen over spam of misbruik

Het is verboden voor klanten van Van Der Toorn & Geertse om spam te versturen via ons netwerk of om onze diensten te gebruiken in verband met spam, phishing, fraude, hacking en dergelijke illegale zaken.

Wij willen u aanmoedigen om contact met ons op te nemen over alle vormen van misbruik vanaf ons netwerk en diensten. U kunt uw klacht per email sturen naar abuse@vdtg.nl. Wij zullen uw klacht dan in behandeling nemen en waar nodig maatregelen treffen.

Stuur bij het melden van email misbruik of spam altijd de volledige email-headers van het spambericht mee. Deze informatie is essentieel voor het instellen van een onderzoek.

Houd er rekening mee dat wij vanwege privacy u niet altijd kunnen meedelen welke actie en maatregelen wij ondernemen tegen de betreffende klant. Ook kan het zijn dat wij tijd nodig hebben voor nader onderzoek of juridisch overleg. Elke klacht wordt namelijk grondig onderzocht en we nemen dergelijke klachten zeker serieus.

Als er sprake is van een misdrijf, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie in uw woonplaats. U kunt ons uw proces-verbaal nummer doorgeven, zodat ook wij deze informatie kunnen gebruiken voor een eventuele aangifte.

Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.