Hoe uw WordPress wachtwoord resetten via phpMyAdmin

Bent u uw WordPress wachtwoord vergeten? Geen zorgen, u kunt het eenvoudig resetten via phpMyAdmin. Volg de onderstaande stappen om weer toegang te krijgen tot uw website:

1. Log in op phpMyAdmin:
    • Ga naar het controlepaneel van uw hostingprovider en log in op phpMyAdmin. Dit is meestal te vinden onder de databasebeheer sectie.
      Als u klant bij ons bent kunt u contact met ons opnemen om deze informatie op te vragen.
  2. Selecteer uw WordPress database:
    • In phpMyAdmin, ziet u een lijst met databases aan de linkerkant. Zoek de database die gekoppeld is aan uw WordPress installatie en klik erop om deze te openen. De naam van de database kan variëren, afhankelijk van uw hostingprovider en installatie.
  3. Open de tabel wp_users:
    • In de lijst met tabellen, zoek naar wp_users en klik erop om de inhoud te bekijken. Deze tabel bevat alle gebruikersinformatie van uw WordPress site.
  4. Zoek uw gebruikersnaam:
    • In de tabel wp_users, zoek naar de rij met uw gebruikersnaam. Klik op “Wijzigen” (of “Edit” afhankelijk van de taalinstellingen) om de gegevens van deze gebruiker te bewerken.
  5. Wijzig het wachtwoord:
    • In de rij met uw gebruikersnaam, zoek de kolom user_pass. Dit is de kolom waar uw wachtwoord is opgeslagen.
    • Verwijder de huidige waarde in de kolom user_pass en voer uw nieuwe wachtwoord in. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord kiest dat moeilijk te raden is.
    • Selecteer MD5 in het dropdown menu naast de kolom user_pass. Dit zorgt ervoor dat het wachtwoord correct wordt versleuteld in de database.
  6. Sla de wijzigingen op:
    • Klik op “Start” (of “Go”) om de wijzigingen op te slaan. Uw nieuwe wachtwoord is nu ingesteld.

Na het voltooien van deze stappen, kunt u inloggen op uw WordPress site met uw nieuwe wachtwoord.

Deze tekst is gegenereerd met Microsoft Copilot.