Wat is Microsoft OneDrive?

Microsoft OneDrive is de opslagdienst van Microsoft.

1. Microsoft OneDrive voor particulieren:
    • Dit is de versie die beschikbaar is voor individuele gebruikers. Het biedt gratis opslagruimte in de cloud, zodat u uw bestanden kunt opslaan en overal toegang tot ze hebt.
    • Standaard krijgt u 5 GB gratis opslagruimte, maar u kunt dit uitbreiden door extra opslag te kopen of door een Office 365-abonnement te nemen.
    • Met OneDrive voor particulieren kunt u bestanden delen met anderen, samenwerken aan documenten en foto’s en video’s opslaan.
    • Het werkt op Windows, Mac, iOS en Android, en u kunt het ook via de webbrowser gebruiken.
    • Als u een Microsoft-account hebt, kunt u eenvoudig inloggen en beginnen met het gebruik van OneDrive.
  2. Microsoft OneDrive voor bedrijven:
    • Dit is specifiek ontworpen voor zakelijke gebruikers en organisaties.
    • Het biedt meer geavanceerde functies, zoals gedeelde mappen, samenwerkingstools en beheer van gebruikersrechten.
    • Bedrijven kunnen OneDrive voor bedrijven integreren met andere Microsoft 365-apps, zoals SharePoint en Teams.
    • De opslagruimte is meestal groter dan die van de particuliere versie en kan worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf.
    • Beheerders kunnen gebruikersaccounts beheren en toegangsrechten instellen.
    • Net als bij de particuliere versie kunt u bestanden opslaan, delen en bewerken, maar dan binnen de context van uw organisatie.

Kortom, OneDrive voor particulieren is ideaal voor persoonlijk gebruik, terwijl OneDrive voor bedrijven specifiek is afgestemd op zakelijke behoeften.