Gedragscode voor Veilig Gebruik van ICT-Middelen en Persoonsgegevens


Inleiding

Deze gedragscode beschrijft de regels en richtlijnen die medewerkers van ons bedrijf dienen te volgen bij het gebruik van ICT-middelen en het omgaan met persoonsgegevens. Door deze gedragscode te volgen, dragen we bij aan een veilige en verantwoorde omgeving voor onze organisatie en haar gegevens.

Algemene Verplichtingen

 1. Vertrouwelijkheid: We behandelen alle bedrijfsinformatie en persoonsgegevens vertrouwelijk. Dit geldt zowel tijdens als na werktijd.
 2. Beveiliging: We nemen passende maatregelen om de beveiliging van onze ICT-middelen te waarborgen. Dit omvat het gebruik van sterke wachtwoorden, het vergrendelen van apparaten en het melden van beveiligingsincidenten.
 3. Gebruik van Persoonsgegevens: We verwerken persoonsgegevens alleen voor legitieme zakelijke doeleinden en volgens de geldende wet- en regelgeving.
 4. Internetgebruik: We gebruiken internet en e-mail op een verantwoorde manier en vermijden het bezoeken van ongepaste websites.
 5. Eigen Apparaten: Het gebruik van persoonlijke apparaten (zoals smartphones en tablets) op het bedrijfsnetwerk is alleen toegestaan als dit veilig gebeurt.

Specifieke Richtlijnen

 1. E-mailgebruik:
  • We openen geen verdachte e-mails of bijlagen.
  • We delen geen vertrouwelijke informatie via e-mail zonder versleuteling.
 2. Toegang tot Systemen:
  • We gebruiken alleen systemen en applicaties waarvoor we geautoriseerd zijn.
  • We delen geen inloggegevens met anderen.
 3. Datalekken en Incidenten:
  • We melden alle beveiligingsincidenten en datalekken onmiddellijk aan de IT-afdeling.
  • We volgen de interne procedures voor het omgaan met dergelijke incidenten.
 4. Sociale Media:
  • We respecteren de bedrijfsrichtlijnen met betrekking tot sociale media.
  • We vermijden het plaatsen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie op sociale platforms.

Ondertekening

Door deze gedragscode te volgen, dragen we bij aan een veilige en verantwoorde werkomgeving. We erkennen dat het naleven van deze regels essentieel is voor de bescherming van onze organisatie en haar gegevens.


Let op: Deze gedragscode is een voorbeeld en moet worden aangepast aan de specifieke behoeften en context van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u de relevante onderdelen opneemt en de gedragscode afstemt op de geldende wet- en regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *