Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloudservice waarmee u apparaten en apps kunt beheren. Het helpt organisaties bij het beheren van gebruikerstoegang tot bronnen en vereenvoudigt apparaat- en appbeheer op verschillende apparaten, zoals mobiele apparaten, desktopcomputers en virtuele eindpunten. Met Intune kunt u toegang en gegevens beveiligen op zowel organisatie-eigendommen als persoonlijke apparaten van gebruikers. Bovendien biedt Intune functies voor naleving en rapportage die het Zero Trust-beveiligingsmodel ondersteunen.

1. Apparaatbeheer:
    • Met Intune kunt u apparaten beheren, zoals het instellen van beleidsregels voor toegang tot bedrijfsgegevens en het configureren van apparaatinstellingen.
    • U kunt apparaten inschrijven in Intune via verschillende methoden, zoals automatische inschrijving, handmatige inschrijving of bulkinschrijving.
    • Beheerders kunnen beleidsregels afdwingen, zoals wachtwoordvereisten, apparaatversleuteling en beperkingen voor app-installatie.
  2. App-beheer:
    • Intune biedt mogelijkheden voor het beheren van apps op apparaten.
    • U kunt bedrijfsapps distribueren via de Intune Company Portal-app of via stilzwijgende installatie.
    • Beheerders kunnen ook app-beleidsregels instellen, zoals het toestaan of blokkeren van specifieke apps op apparaten.
  3. Beveiliging en naleving:
    • Intune helpt bij het beveiligen van apparaten en gegevens.
    • U kunt beleidsregels instellen voor apparaatversleuteling, toegangscontrole en beveiligingsinstellingen.
    • Rapportage en nalevingsfuncties helpen bij het monitoren van de beveiligingsstatus van apparaten.
  4. Zero Trust-beveiliging:
    • Intune past het Zero Trust-beveiligingsmodel toe, waarbij toegang tot bronnen wordt verleend op basis van vertrouwen op basis van context en risico-evaluatie.

Kortom, Microsoft Intune is een krachtige tool voor het beheren van apparaten, apps en beveiliging binnen uw organisatie.

Als u een Microsoft 365 Business Premium licentie heeft, kunt u Microsoft Defender voor Eindpunt integreren om geavanceerde dreigingsbescherming te bieden.